Pred nama je posljednji vikend ovog siječnja, a on neće donijeti bilo kakva meteorološka iznenađenja. U zadnjoj dekadi siječnja zima se vratila temperaturno barem na kratko, no temperature su ovih dana više u odnosu na one koje smo mjerili u prvom dijelu tjedna.

Danas će se preko nas premještati oslabljeni poremećaj koji veći područja neće donijeti oborine.

Zbog toga će tijekom petka u Dalmaciji biti promjenjivo oblačno i u većini krajeva suho. Tek ponegdje će biti vrlo slabe i prolazne kiše, u planinama snijega. Krajem dana razvedravanje. Ujutro tiho, popodne će na otvorenom moru početi jačati tramontana, navečer će posvuda zapuhati bura koja podno obalnog gorja može biti jaka s vrlo jakim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2 do 8°C, najviše dnevne većinom od 7 do 13°C – piše Dalmacija danas.

Oglas

Subota će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom i suha. Ujutro umjerena do pojačana bura, popodne tramontana. Jutro i večer malo hladniji, najviše dnevne temperature većinom od 6 do 11°C.

Slično će biti u djelomično sunčanu i suhu nedjelju. Puhat će umjerena tramontana koja će popodne prolazno biti pojačana. Jutro prohladno, danju neznatno toplije u odnosi na subotu.

U ponedjeljak u početku sunčano, ali će se tijekom dana naoblačiti, zapuhat će jugo i počet će kiša do kraja dana. Bit će malo toplije. Nova bura očekuje nas već u utorak.

MD/foto M.D.