Dva lica poznata iz grada, agentica nekretninama Dijana Jelić Škorlić i odgojiteljica Sanja Turić, dame bez manekenskih referenci, ali očito u prijateljskom odnosu s kamerom, postale su, za potrebe predstavljanja kolekcije nakita, upečatljivi modeli dizajnerica Marije Ivanković i Tine Divić.

I Ivanković i Divić, naime, imaju vlastiti brend, Ruke i RinTinTina, a onda su ga odlučile spojiti u jedan dizajnerski projekt koji potvrđuje da dizajneri i umjetnici mogu biti jako dobri timski igrači.

-Unikatna kolekcija nakita pod nazivom R2 (R na kvadrat) nastavlja se na našu suradnju iz 2020. godine. R2 kao zajednički projekt nastao je stapanjem početnih slova naših pojedinačnih brandova (Ruke Design i Rintintina). Otkrile smo da odlično zajedno funkcioniramo, nadopunjujemo se u dizajnerskom procesu te poštujemo različitosti i zakonitosti materijala koje koristimo (koža i metal), kazat će Tina.

Oglas

Marija dodaje kako se ideja rodila prilikom prve suradnje na kolekciji nakita inspiriranom radom umjetnika Hans Arp-a. – U tom procesu su se pojavila lica kao jedan od motiva, ali se nisu uklapala u taj koncept. Zato smo se ove godine odlučile razviti do kraja tu priču. Svaki čovjek u svom životu igra više uloga i svaka od njih ima svoje lice. Kao žena, ako izuzmemo privatni život, samo u svom poslu imam nekoliko ‘lica’, dizajnerica, krojačica, fotografkinja, PR-ovica, i prodavačica. Jednako tako i Tina, i upravo zato smo odlučile ovu malu kampanju započet s nama u našim radnim prostorima gdje i nastaju naši radovi, a nastavile smo je s našim prijateljicama koje su uz sva svoja ‘lica’ ovom prilikom pokazale još jedno, i u tome su se odlično snašle.

Kolekcija se sastoji od ogrlica, broševa, narukvica i naušnica, i svaki komad je unikat, a lica kao motiv uskoro planiramo ukomponirati u još neke proizvode. Naša suradnja je proces u kojem nastojimo u jednakoj mjeri predstaviti pojedinačni izričaj u svakoj kompoziciji kao cjelini, a da pri tom ni jedan ne dominira. Za sad dobro balansiramo i nastavljamo dalje, objašnjava Marija.

Tina naglašava kako su light motivi kolekcije R2 bili prikazi lica, konture te dijelovi lica koji se pojavljuju na ogrlicama, broševima, narukvicama i naušnicama pomiješani sa blokovima boja. Nakit je, kaže, skulpturalan, unikatan i ručno izrađen samo u jednom primjerku.-Namijenjen je svim ženama, ženama svih dobnih skupina, ženama koje žele istaknuti svoju osobnost, ženama koje imaju stav i žele začiniti sivu svakodnevnicu, kazat će Tina.

-Medijsku kampanju smo osmislile još u fazi dizajniranja i izrade nakita, prvi fotosession smo odradile Marija i ja u svojim radnim prostorima, tj. ateljeu, radioni. Izložile smo svoju privatnu stranu i to nije bilo lako, ali smo pokazale da nakit može izgledati odlično i ako nije fotografiran na profesionalnom modelu, objašnjava Tina dodajući kako je sa šminkom pomogla Nina Gaće, dok su dvije dizajnerice osmislile styling i rasvjetu.Za fotografije je zaslužna Marija.

-Mi smo prezadovoljne fotografijama i odjekom u javnosti, društvenim mrežama, ali nam je najvažnije da su naši modeli zadovoljni i da smo uspjele pokazati sve dijelove njihove osobnosti i karakter koje smo samo nadopunili s našim nakitom. Naša suradnja se nastavlja, a kolekcija nakita R2 se razvija, ideja je puno, najavljuje Tina.

Nakit se može pogledati i isprobati u prostoru Ruke desing u Prvosvibanjskoj 39.

Ivona Ćirak