Makarski ogranak SDP-a večeras je objavom na društvenim mrežama potvrdio što se u kuloarima govori već neko vrijeme – kandidat stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima biti će Zoran Paunović.

‘Vizija Makarske kao modernog, razvijenog, ekonomski uspješnog grada koji stabilno kroči u budućnost, daje mladima priliku da pokažu svoju kreativnost i inovativnost, obiteljima mjesto gdje će njihova djeca imati perspektivu i razvijati se u pozitivnom okruženju, starijima priliku da uživaju u plodovima svoga rada, vizija je grada koju SDP Makarska ima i prema kojoj je voljan neumorno raditi.

Možda zvuči pomalo utopijski, ali nijedan cilj nije nedostižan, a ostvarenje svakog počinje prvim korakom. Prvi korak prema jednom novom, drugačijem, uspješnijem gradu je pravi kandidat za gradonačelnika. Osoba koju odlikuju pozitivne osobine i snažan karakter te odlučnost raditi za dobrobit naše lokalne zajednice, posvetiti se osnaženju gradske ekonomije i stvoriti prosperitetan grad kakav Makarska već odavno zaslužuje biti.

SDP Makarska dugo osluškuje nezadovoljstvo građana općim stanjem u našem gradu. Smatramo da moderne i otvorene političke stranke moraju konstantno osluškivati i preispitivati situaciju, biti kritične, pa i prema samima sebi. Upravo takva samokritičnost navela nas je da našeg kandidata za gradonačelnika potražimo izvan uobičajenih, a možda i očekivanih krugova i krenemo u smjeru za koji smo uvjereni da će biti dobar za naš grad i zajednicu.

U ovom trenutku samo želimo potvrditi da će kandidat SDP-a za gradonačelnika Makarske biti Zoran Paunović. Do izbora je ostalo još dosta vremena. U epicentru smo vrlo zahtjevne i teške godine, a očito su još teža vremena pred nama. Ova vlast ima još manje od godinu dana. Stoga nam je cilj nastaviti raditi učinkovito i transparentno za dobrobit našeg grada.

*Dr. sc. Zoran Paunović rodio se 1980. godine i odrastao je u Makarskoj. Studirao je u Zagrebu i Splitu, gdje je stekao diplomu Doktora znanosti iz Poslovne ekonomije – turizma. Radno i životno iskustvo stekao je u Hrvatskoj i putujući po cijelom svijetu gdje je imao priliku učiti iz pozitivnih razvojnih iskustava brojnih drugih lokalnih zajednica.

Želju i sposobnost promoviranja Makarske pokazao je kroz nadasve uspješan projekt Dalmacija Wine Expo, koji je niz godina bio jedno od ključnih makarskih događanja, prepoznat od strane Makarana i naših gostiju. Svoje organizacijske vještine izoštrio je vođenjem brojnih uspješnih poslovnih projekata, kao i vlastitih poduzeća. Naš svestrani Makaranin u mladosti je bio član Gradske glazbe gdje je svirao trubu, folklornog ansambla „Tempet“ i Košarkaškog kluba Amfora. Otac je troje djece, a rijetke slobodne trenutke provodi baveći se sportom” – objavio je SDP Makarska.
M. D. /foto SDP Makarska