Vijećnik Petar Kelvišer (NLO) danas je na aktualnom satu Gradskog vijeća postavio pitanje o uređenju stare gradske jezgre odnosno donošenju odluke o komunalnoj opremi.

Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika, kazala je kako su od početka ljeta u pripremama dvaju projekata, Peškere o kojoj se već dosta govorilo, i pripreme za natječaj za urbanu opremu grada Makarske.

– Mi smo jedan od rijetkih, ako  ne i jedini grad na obali Jadrana koji nema pravilnik o postupanju u staroj gradskoj jezgri. Vodimo intenzivne razgovore s konzervatorima i arhitektima. Kako znate, kaos i nered nisu  nastali posljednjih godina nego se stvaraju posljednih 10- 15 godina, a bivša je vlast na početku mandata angažirala splitski ured za osmišljavanje urbane opreme. No osim smjernica na tome je i stalo. Mi ćemo raspisati natječaj, javni, ne pozivni, za urbanu opremu, i gledamo na to kao na priliku da stišamp estetsku buku, rekla je Radić Brkan.

Oglas

Kazala je  i kako su već imali neke sastanke s ugostiteljima. Obećala je da će kroz naredne dvije do četiri godine dovesti gradsku jezgru do stanja kakvo ona zaslužuje.

Ivona Ćirak