Program Makarskog kulturnog ljeta večeras s početkom u 21 sat donosi gostovanje Splitskog gitarističkog kvarteta, koji će nastupiti u katedrali sv. Marka.
Osnovan 2010.godine, ovaj sastav iza sebe ima već čitav niz nastupa, a uz Kaju Milišića, Josipa Dragnića, Gorana Cetinića u Splitskom gitarističkom kvartetu nastupa i naš Makaranin Martin Andrijašević.

Kvartet je održao koncerte u Njemačkoj, u okviru Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu, tri koncerta u Luksemburgu, od kojih se posebno ističe onaj održan u siječnju 2017. u okviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe „Les concerts du Foyer Europeen“. Početkom 2018. Kvartet odlazi na europsku turneju u okviru koje je održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj (Međunarodni festival komorne glazbe u Torreperogilu – Andaluzija) te koncert u zgradi Sofijske filharmonije u Bugarskoj u okviru festivala Europe Music 2018. organiziranog povodom predsjedanja Bugarske Vijećem Europske unije.

Za koncert održan u srpnju 2015. u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto Kvartet je nagrađen „Osmijehom Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe, a u listopadu 2016. godine Kvartetu je pd strane Hrvatske glazbene unije i Grada Splita dodjeljena nagrada „Zlatni akvarel“ za izniman doprinos glazbenoj sceni grada Splita.
Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru u programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program i Glas Hrvatske te u emisijama Hrvatskog radija – Radio Split.

Oglas

Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.
R.I.