Kazalište Mala scena nastavlja svoju inicijativu Mala scena online u subotu, 4. travnja, prijenosom uživo u 17 sati predstave “Priča o glasu” autorica Buge Marije Šimić i Morane Dolenc.

Kako se ističe u najavi, nakon uspješnih prijenosa “Priče o oblaku”, “Huligana”, “Iglice” te “Priče o vodi”, “Priča o glasu” još je jedan naslov za najmlađe koje Mala scena čini online dostupnim svojoj publici za vrijeme trajanja mjera prevencije širenja koronavirusa.

“Od prvog daha kad se rodimo koristimo svoj glas. I bez korištenja riječi, njime možemo iskomunicirati svoje emocije, potrebe i želje, biti shvaćeni i povezati se sa okolinom. Od plača i smijeha pa sve do govora i pjevanja, koristimo glas da izrazimo što to znači biti čovjekom. Pitanje je koliko smo svjesni tog instrumenta koji je dio nas, našeg svakodnevnog života?”, stoji u najavi.

Oglas

“Priča o glasu” otkriva publici kako nastaje i kako funkcionira glas, otkriva kako glas direktno povezuje osobu s drugom osobom, postavlja pitanje možemo li uhvatiti glas i otkriva da nema velike razlike između beba, odraslih osoba i opernih pjevača.

“Ljudsko glasanje zapravo je pjevanje, a glas najbliži način komunikacije između ljudi. Čak i ako ne čujemo zvuk glasa, možemo osjetiti njegove vibracije. Predstava potiče djecu na glasanje, upoznavanje sebe i svoga tijela, igranje s glasom i tijelom te oslobađanje glasa – pa tako i svoje osobnosti”, dodaje se u najavi.

Redateljica je Morana Dolenc, a predstavu izvodi Buga Marija Šimić. Kostimografkinja i scenografkinja je Tea Bašić, a oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić. Predstava je namijenjena za djecu starosti od 1,5 do 5 godina.

Kazalište Mala scena jedino u Hrvatskoj uživo prenosi izvedbe svojih predstava, koje se nakon izvedbe mogu pogledati i naknadno, na zahtjev. Izvedbe predstava u sklopu inicijative Mala scena online moguće je pokloniti nekome za rođendan, a dostupni su i grupni popusti. Pristup prijenosu dostupan je po cijeni od 35 kuna na sljedećem linku: tiny.cc/4f9amz. Cijena vrijedi za jedan uređaj.

Uz prijenose predstava, Mala scena nastavlja i s javljanjima uživo na Facebook i Instagram stranici kazališta. Svakoga dana u 10 sati Buga Marija Šimić čita priče za djecu, a u 18 sati Vitomira Lončar i Ivica Šimić pričaju priče, anegdote, iskustva i dijele korisne savjete.

Hina / Foto: Kazalište Mala scena