Zbog velikog broja zaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posebno među štićenicima domova za starije osobe, u KBC-u Split je ovoga vikenda preseljeno 25 psihijatrijskih bolesnika na lokaciji Firule, na čijim će se krevetima liječiti oboljeli od koronavirusa.

Tu je informaciju Hini potvrdio predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Split Ivan Gudelj, koji je rekao da su se kreveti Infektološke klinike na Križinama popunili, zbog čega se trebalo naći rješenje za novi broj postelja.

Gudelj je kazao da je dio Psihijatrije na Pulmologiji iseljen, te da su se odlučili za taj odjel jer ima poseban ulaz koji je odvojen od Pulmologije.

Oglas

Neslužbeno se doznaje kako je već tijekom vikenda na krevete nekadašnje Psihijatrije primljeno šest pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Splitska bolnica tako sada ima na raspolaganju ukupno 103 kreveta za Covid-19 pozitivne bolesnike, a riječ je o krevetima na Infektologiji i Psihijatriji. Do danas ih je popunjeno sedamdesetak.

S obzirom na odredbu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, bolnice moraju na liječenje primiti sve starije osobe koje su smještene u domovima, pa se tako splitska bolnica pomalo pretvara u starački dom.

Infektološka klinika najopterećeniji je odjel u Hrvatskoj, kronično im nedostaje medicinskih sestara i pomoćnog osoblja, kažu u KBC-u Split.
Hina/foto Pixabay