Brojne novosti dolaze nam zadnjih dana od naše izvrsne ženske klape Fjoret, koja je objavom novog singla i spota najavila nove ljetne nastupe, a posebno će makarsku publiku razveseliti vijest da će Fjoretice čak dvaput nastupiti na Kačićevom trgu u sklopu Makarskog kulturnog ljeta. No, krenimo redom.

Prije dva dana u eter je pušten singl te je premijerno prikazan spot za Iskru sriće, novi singl kojim je klapa predstavila plod suradnje s Antom Majićem i Antom Gudeljem, inače autorima teksta i glazbe, dok je za aranžman pjesme zaslužan Duško Rapotec Uke.

Spot su snimili Ivan Buljubašić i Marina Parlov Buljubašić na lokacijama u Tučepima i Makru, a zanimljiva je i glumačka postava, kroz koju je ispričana priča pjesme – od malih glumaca Mirte Vranješ, Rite Erceg i Luke Pejkovića, pa zatim Maje Čatlak i Nene Popovića do, naposlijetku, naše makarske legende Jure Puharića Bega.

Oglas

Spot možete pogledati u nastavku teksta, a u razgovoru s članicama Fjoreta doznali smo i njihove planove za naredne tjedne. – Prije svega, nakon dugo vremena prošle smo subote nastupile na autorskoj večeri Duška Tambače i to nam je velika čast jer radi se o jednoj o najistaknutijih figura dalmatinske glazbe, tim više što se radi o autoru koji je mogao pozvati uistinu bilo koga od klapskih imena, a između ostalih se odlučio i za klapu Fjoret.

Ono što nam je osobno jako drago drago istaknuti, imamo i dvije povratnice u klapu, sestre Tamaru Đugum i Vanju Pirak Đugum čime nam je popunjena bas i bariton linija i moramo reći da smo uistinu uživale tamo – doznajemo od Fjoretica.

Ovih dana, pak, klapa se priprema za nastup u Kaštelima koji slijedi u nedjelju 25.srpnja, gdje će Fjoretice nastupati s obradom pjesme Zemlja i stina ( Hari Rončević i Doris Dragović) , te u glazbenoj pratnji jakih snaga Glazbene škole Makarska – Petre Šošić, Stipana Popovića te Ivana Srzića.
Kao što smo napisali na početku, posebno će zadovoljstvo Makaranima biti dva nastupa koja će tučepsko-makarska ženska klapa održati na pozornici na Kačićevom trgu u sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta. – Proteklih godina smo se teško mogle izboriti za termin kako bi nastupile u Makarskoj, srećom ove se godine to promijenilo i uistinu nas vesele nastupi 3.kolovoza i 24.kolovoza pred našom publikom – dodaju Fjoretice, koje u međuvremenu čeka još jedan koncert, i to u Povljima na Braču u sklopu njihovog ljetnog kulturnog programa.
O.Franić / fotografije Ivan Buljubašić i Marina Parlov Buljubašić