U hrvatskom brodogradilištu Brodosplit u Splitu za tri mjeseca počinje gradnja najvećeg jedrenjaka na svijetu pogonjenog na struju, a čije baterije se pune samom plovidbom.

Do kraja iduće godine u planu je da brod zaplovi i bude u punoj funkciji. U pitanju je proizvod koji će na tržištu “eksplodirati” jer su fosilna goriva na zalasku – piše Škveranka.

Na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija grupa mladih znanstvenika radi na projektu koji je trenutno u vrhu svjetskih trendova. Automobili na struju postaju standard, a osječka se ekipa prebacila na – brodove.

Oglas

Trojarbolna škuna Klara, novi dragulj u Brodosplitovoj floti

Brod će biti građen prema već postojećem Brodosplitovom trojarbolnom jedrenjaku Klara, ali osim vanjskog izgleda i gabarita imat će malo zajedničkog. Jedra će biti od napetog platna koja će više sličiti na krila lopatica s vjetroturbina nego na klasična jedra.

Budućnost pogona je u struji, to je sada već svakome jasno. Dizelski je motor iskoristiv oko 40 posto svojeg kapaciteta jer ostatak odlazi na gubitak topline, dok je korisnost električnog motora 90 posto i tu svaka dilema između nafte ili struje – završava.

Priča započinje kada FERIT postaje dio IRI2 projekta čiji je nositelj Brodosplit, odnosno DIV grupa unutar koje se brodogradilište nalazi. Partneri su splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i osječki FERIT. Idejni projekt FERIT-a projektno će realizirati Marine and Energy Solutions DIV d.o.o., projektantska i inženjerska tvrtka koja je također dio DIV grupe.

M.D. / foto: screenshot