Klupe koje su postavljene tijekom kolovoza na Trgu Kobaca na Zelenki, na mjestu nesuđene pozornice, po svemu sudeći su zaživjele. Svaki dan se na klupama da vidjeti stanovnike kvarta ili pak turiste, pa se čuju komentari kako su klupe ovdje uistinu bile potrebne.

Nije ni čudno; naime, ovo su prve klupe u ovom kvartu, ako izuzmemo klupu kod Crkve Kraljice mira, koja je par stotina metara udaljena od kružnog toka. Baš zato, stanari Zelenke dodaju kako bi još barem jedna klupa dobrodošla. Još da su krošnje kostela malo bujnije, bilo bi još bolje. Naime, kupljena stabla su prilično tanka i trebat će im desetak godina da bi stvorile funkcionalnu hladovinu, inače rijetko viđeno zelenilo u ovom kvartu punom betona.

Od kioska pak po svoj prilici neće biti ništa. Niti ima mjesta niti je, barem prema kazivanjima bivše vlasti, Tisak pokazao interes za tim, niti bi to sada lijepo izgledalo. No sve u svemu, trg u ljupkom stilu kaldrme makar i s dvije skromne klupe i za sada skromnim hladom napokon počinje zadovoljavati svoju socijalnu funkciju, koja je uostalom jedan od preduvjeta da bi se neka lokacija nazivala trgom.

Ivona Ćirak /foto čitatelj