Na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca, u nedjelju u prijepodnevnim satima razina vode je po prvi puta od izbijanja poplave počela opadati, izjavio je Toni Poljak iz splitskog HGSS-a.

“Primjetno je blago opadanje razine vode a pošto su meteorološke prognoze povoljne i bez kišnih oborina nadamo se da će se intenzitet opadanja vodostaja pojačati,” rekao je Poljak za Hinu.

Kako je obavijestio gradonačelnik Ante Pranić, danas (nedjelju) je u Vrgorcu boravio generalni direktor Hrvatskih voda gosp.Zoran Đuroković.
– Trebamo težiti rješenju da više ne gledamo ovakve prizore… Nadam se jasnom stavu oko projekta odvodnje viška vode s naših polja. O tom projektu uvelike ovisi sudbina poljoprivredno najrazvijenijeg područja Dalmacije i sudbina 4000 stanovnika Vrgorca, Ploča i Pojezerja koji žive u naseljima oko krških polja, a poljoprivreda je mnogima primarni izvor prihoda – objavio je Pranić.

Oglas

Voda u cjelokupnom vodoopskrbnom sustavu Komunalnog Vrgorac, uključujući i naselje Kokorići, zdravstveno je ispravna te se može koristiti za piće, izvijestilo je u nedjelju Komunalno d.o.o. Vrgorac na svojim mrežnim stranicama.

Iz Komunalnog su naglasili da je voda zdravstveno ispravna u svim naseljima koja su obuhvaćena poplavom i da ne moraju čekati dostavu flaširane vode već da bez ikakve bojazni mogu koristiti onu iz slavina.
Hina/MD / foto: HGSS