Jedna mudrost kaže – radi posao koji voliš i nećeš raditi ni jedan dan u životu. Baš u tu izreku mogla bi se ukalupiti poslovna priča 27-godišnje Makarke Antonele Ožić Bašić koja je kao studentica treće godine fizioterapije u Mostaru 2016. godine svoj hobi – izradu nakita i modnih dodataka- počela pretvarati u posao, a koji se, pak, toliko razgranao da je zbog njega odgodila stažiranje u struci u Zagrebu do jeseni.

Počela je ova šarmantna i uspješna djevojka nakit i torbice izrađivati pod imenom Bijoux Diva, a 2018. godine krenula je i sa izradom odjeće pa je prošle godine rebranding bio neminovan. Sada se njene kolekcije i svi drugi modni unikati mogu pronaći pod imenom AOB Brand.- Vjerujem kako je brojnim ženama kao i meni jako dobro poznata situacija kad stoje ispred ormara punog robe i – nemaju što za obući. Baš zbog toga svoje kolecije temeljim na basic komadima odjeće koji se onda, uz samo malo mašte, mogu kombinirati na mnogo načina. Naravno, odjeću radim od premium materijala koji se neće ofucati nakon dva nošenja – pojašnjava nam Antonela svoj ‘slow fashion brend’ koncept.

Ono što je mnogim djevojkama i ženama posebno privlačno u Antonelinim kolekcijama jest činjenica da se ona radi u svim veličinama – od XS-a pa sve do XL-a. – Poanta cijele priče je da moj komad odjeće može nositi i mršava djevojka i punija žena u zrelijim godinama. Vrijeme je da ponovno počnemo slaviti stvarnu žensku ljepotu i svaku njenu nesavršenost – kaže Antonela, čiju je plus size kolekciju nosila i naša najpoznatija plus size manekenka Lucija Lugomer.

Oglas

Antonela je dosad sudjelovala na brojnim modnim događajima, poput snimanja za Elle.hr i modne revije City 45’20 u Rijeci. Glavna je dizajnerica nakita i modnih dodataka za Miss Dalmacije, za Miss Hrvatske te jedna od organizatorica izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije, a 2018. djevojke u Opatiji  na izboru za Miss Primorsko-goranske županije krunile su se u njezinim maštovitim haljinama.Mlada Makarka može se pohvaliti i činjenicom da je njenu tijaru nosila majka mladoženje na kraljevskom vjenčanju u Belgiji, a odjeća, nakit i torbe AOB Branda prodaju se po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, od Zagreba i Rijeke, Splita, Osijeka i Dubrovnika pa do Italije, Rusije, Engleske i Norveške.

Unatoč velikom poslovnom uspjehu Antonela ne namjerava otvarati butik već se njene kolekcije prodaju isključivo putem Facebooka, Instagrama i web stranice.- Doma imam prostor u kojem sve nastaje. Moj tim uz mene čine grafičarka Eleonora Matijašević, fotograf Dražen Boškić i dvije krojačice. Nekako mislim da je vrijeme klasičnih butika prošlo, pa živimo u 21. stoljeću  – smije se Antonela.

Uspješna dizajnerica s diplomom fizioterapeutkinje posebno je ponosna na humanitarne akcije – povodom Dana žena s Udrugom ‘’Kosa ljubavi’’ sudjelovala je u humanitarnoj akciji prodaje kolekcije nakita nakon čega je sakupljeni novac doniran za izradu vlasulje djevojčici oboljeloj od maligne bolesti, te ‘Volim sebe’.Zanimljivo je kako je, u moru svih obaveza Antonela uspjela i završiti master class kod Marc Jacobsa te dobiti  diplomu na Harvard Buissnes Academy, gdje je naučila sve o marketingu, proizvodnji, suradnji i promociji.

Velike planove za budućnost, kaže, ne kuje.- U pripremi je proljetno – ljetna kolekcija oko koje ima jako puno posla i na tome je trenutno sav moj fokus. Bude li sve kako treba, na jesen ću u Zagreb na odrađivanje pripravničkog staža a poslije toga   – vidjet ćemo – kazuje Antonela, koja ono malo slobodnog vremena koje ima najviše voli potrošiti na šetnju u prirodi sa svojim psom, dobru knjigu i dobar film.

Naravno da smo ju za kraj upitali i za modnu ocjenu naših sugrađanki, oko koje se Antonela nije dvoumila.- Makarke su modno jako ukalupljene, ali uvijek ima divnih izuzetaka. Moda je igra i za nju ne treba mnogo novaca. Samo treba biti svoj i rezultat je zagarantiran – zaključila je.
M.D. / foto Duje Antonini / Dražen Boškić