Načelnica zagrebačkog Stožera civilne zaštite Pavičić Vukičević izvijestila je u utorak da su građani predali 999 zahtjeva za izdavanjem propusnice za izlazak iz mjesta prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga, a odobreno ih je 591 te je građane pozvala na odgovorno ponašanje.

“Propusnica služi isključivo onome što propisuje odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite”, izjavila je Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za medije.

Dodala je da će se propusnice za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka izdavati maksimalno restriktivno.

Oglas

Podsjetila je da je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba nadležan za izdavanje propusnica samo za one koji ih zatraže iz vitalnih obiteljskih razloga brige o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta, kupnje hrane i osnovnih potrepština te hranjenje životinja.

Izvijestila je da nakon stupanja na snagu zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, zaprimljeno 999 zahtjeva za izdavanjem propusnice, od čega je stožer odobrio izdavanje 591 propusnice.

Pozvala je građane Zagreba na odgovorno ponašanje te podsjetila da se zahtjev može predati elektroničkim putem ili osobno, u 17 područnih ureda Grada Zagreba, radnim danom 9 do 15 sati.

Popis gradskih ureda kao i obrazac zahtjeva nalaze se na službenim stranicama Grada Zagreba, dodala je Pavičić Vukičević.

Hina / Foto: D.A.