Koncerti koji će se na Kačićevom trgu održati u sklopu ljetnih zabavnih manifestacija, a koje smo najavili prije nekoliko dana, ipak će se održati kako je TZ Makarska planirao. Naime, Vedran Validžić, direktor makarskog TZ-a, potvrdio nam je kako su gradonačelnik i zamjenica tražili program na uvid kako bi se uskladili programi, a neslužbeno smo bili doznali da je bilo neizvjesno hoće li se koncerti i održati.

– Istina je da je odlučeno da program ide na verifikaciju, iako se ne radi o nekim velikim iznosima. Gradu je važno da budemo usklađeni i koordinirani i da se ne bi dogodila i nekakva preklapanja, objasnio nam je novoimenovani direktor potrebu da se čekao “blagoslov” Grada.

Naime, kulturna i zabavna događanja pod stavkom manifestacija su već uvršteni u financijski plan, tako da direktor sukladno tome može raspolagati novcem kako sam misli da treba. Također nije donesena odluka o gornjem iznosu do kojega direktor može samostalno, bez predsjednika (gradonačelnika) i bez Turističkog vijeća, upravljati novcem i sklapati ugovore. Podsjetimo da je postojala intencija da se ovaj iznos zaustavi na svega 12,5 tisuća kuna, ali na koncu odluka ipak nije donesena te je zaključeno na toj sjednici Turističkog vijeća kako će se o tome tek odlučivati.

Oglas

Formalno nije donesena, ali Validžić kaže kako se slaže da je važno biti transparentan i usklađen s gradskim planom i prog juramom.

Kako bilo, ako je razlog potrebe za odrobravanjem iznos, onda nije nužno jer su manifestacije uvrštene u finanijski plan, a i statut, kako smo naveli, ne propisuje da se za taj iznos mora sazivati Vijeće.

No prije da je razlog sadržaj programa jer aktualna je vlast više puta ponovila kako ovog ljeta ne žele masovna događanja nego preferiraju ona s intimnim predznakom. Kačićev pak trg implicira masu.

– Istina je, ali ipak smo željeli ubaciti Tribute bendove na Kačiću, ne samo zbog naših mladih nego turista koji općenito vole tribute bendove, i to će ići, kazao je Validžić.

Ivona Ćirak /foto M.D.