Jednoglasnom podrškom svih gradskih vijećnika Gordana Muhtić(SDP) izabrana je za novu predsjednicu Gradskog vijeća. Prvi potpredsjednik, kojeg je predložila koalicija SDP-a i Kandidacijske liste grupe birača Stjepana Zelića, bit će Stjepan Zelić. Za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ov Jure Brkan.

Konstituiranju vijeća prethodio izbor Mandatnog povjerenstva čiji je predsjednik Jakša Jurasović izvijestio o osvojenim mandatima svih izbornih sudionika i kandidatima koji su osvojili vijećnički mandat. Novi gradski vijećnici su Gordana Muhtić, Marina Puharić, Jakov Lovreta, Frane Filipeti, Tina Međurečan, Jurića Klarić(zamjenski vijećnik gradonačelnika Zorana Paunovića), Jakša Jurasović (zamjenski vijećnik zamjenice Antonie Radić Brkan) s liste SDP-a,  Jure Brkan, Marko Raos, Marko Ožić Bebek, Joško Lelas, Joze Vranješ s liste HDZ-a, Ivana Miočević Franić i Petar Kelvišer s Nezavisne liste Osejava te Stjepan Zelić kao nositelj Kandidacijske liste grupe birača.

Prisegu vijećnika pročitala je Gordana Muhtić koja je predsjedavala sjednicom do izbora predsjednika kao prva vijećnica s liste koja je osvojila najveći broj mandata.

Oglas

Izabran  je i Odbor za izbor i imenovanja čiji je predsjednik Jakov Lovreta izvijestio da je koalicija SDP-a i Kandidacijska lista grupe birača za prvog potpredsjednika predložila Stjepana Zelića, dok su za drugog potpredsjednika pristigla dva prijedloga: Jure Brkan ispred liste HDZ-a i Petar Kelvišer ispred Nezavisne liste Osejava. Podršku je dobio Jure Brkan sa 12 od 14 nazočnih vijećnika.

Na sjednici je izbran i Odbor za statutarno-pravna pitanja u sastavu Gordana Muhtić predsjednica te članovi Čedo Crljen i Andrea Alemani.

HDZ nije dostavio svoje prijedloge za nove članove odbora, a Nezavisna lista Osejava je dostavila samo prijedlog člana  za Odbor za izbor i imenovanja u kojem će biti Ivana Miočević Franić.

Gordana Muhtić čestitala je svim vijećnicima na izbor te im poželjela uspješan rad.- Ukoliko budemo konstruktivni, onda ćemo biti zadovolji a bit ćemo zadovoljni ako naši građani budu živjeli bolje. Kao predsjednica Gradskog vijeća uvijek ću uvažavati sve razlike, ali na prvom mjestu će nam uvijek biti ono zajedničko – dobrobit svih naših sugrađana, naglasila je Muhtić u svom prvom obraćanju nakon izbora za novu predsjednicu. Čestitke svim izabranim vijećnicima uputili su i gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan.

U Mandatno povjerenstvo izabrani su Jakša Jurasović i Jurica Klarić, u Odbor za izbor i imenovanja Jakov Lovreta, Tina Međurečan, Stjepan Zelić i Ivana Miočević Franić, a u Odbor za statutarno-pravna pitanja  Gordana Muhtić, Čedo Crljen i Andrea Alemani.
M.D./foto Grad Makarska