– Bilo je očito da će se ovakvo nešto dogoditi. Brojevi su već prije gotovo dva tjedna počeli jasno rasti, a u posljednjih 10 dana vrlo strmo. Zašto je to tako? Tako je jer su mjere popustile, a onda su se ljudi, ja ću slobodno to kazati, od neodgovornog počeli još neodgovornije ponašati, komentirao je najnovije brojke u SD županiji za HTV prim. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split.

Podsjetimo, prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije,od ukupno 914 obrađenih testova danas su 263 novooboljele osobe s područja županije pozitivne na COVID infekciju.

Iz Splita ih je 110, Kaštela 20, Makarske 15, Sinja 14, Trogira deset, Imotskog devet, Solina osam, Omiša i Marine po sedam, Trilja i Segeta po pet, Dugog Rata, Dugopolja, Podstrane i Podbablja po četiri. U Podgori, Otoku, Okrugu i Runovićima je po troje zaraženih. Po dvoje novooboljelih ima Vrgorac, Vrlika, Hrvace, Klis, Primorski Dolac, Pučišća, Šestanovac, Tučepi, Zmijavci i Cista Provo, dok Dicmo, Lokvičići, Muća i Zagvozda broje po jednog pozitivnog na koronavirus. Dvije su osobe umrle u posljednja 24 sata.

Oglas

M. D. /foto M.D