Cijela je Hrvatska pisala o organiziranju tuluma na kojemu se, u Brnazama kod Sinja, okupilo 300-tinjak ljudi, što je velika većina osudila kao neodgovorno ponašanje. U Makarskoj sličnih ispada, kako kaže Dražen Nemčić, načelnik stožera civilne zaštite, nije bilo.

– Da je bilo kućnih druženja, sigurno da je bilo, a koliko će to doprinijeti eventualnom pogoršanju epidemiološke slike, teško je znati, ali vjerujem da neće biti većih problema budući su to vjerojatno bila obiteljska okupljanja. Iako su brojke visoke, zadnjih dana vidimo tendenciju pada i siguran sam da će se tako nastaviti, kako pod utjecajem lijepog vremena, tako i sezonalnog karaktera samog virusa te procjepljivanja, kaže Nemčić koji je, kako sam tvrdi, sklon tzv.pandemijskom realizmu zbog kojega ne bi zatvarao niti teretane niti klubove.

– Uz bolju kontrolu moglo se dozvoliti treninge i u zatvorenim prostorima, jer zdravlje je na prvom mjestu, a najmlađi su tu najpogođeniji, smatra Nemčić.

Oglas

Kaže kako na vjerskim slavljima i obredima nije bilo problema jer se dio misa održavao na otvorenom, a kod onih koje su se održavale u crkvama skraćivala se liturgija.

I.Ćirak /foto M.D.