Dok većina Stožera na Makarskoj rivijeri nema naviku komunicirati s građanima putem društvenih mreža, Općina Baška Voda vrlo uredno izvještava o stanju na području općine.

Nakon upozorenja od prije par dana, danas je na Fb stranici objavljeno novo.

– S obzirom na povećanje broja pozitivnih osoba na COVID-19 s područja općine Baška Voda, kao i susjednih mjesta, apeliramo da one obitelji koje u kućanstvima imaju zaraženih osoba se mogu javiti komunalnom redarstvu Općine Baška Voda na broj 620-244, koji će im na adekvatan način dostaviti potrebnu hranu, higijenske potrepštine, dezinfekcijska sredstva ili lijekove, stoji u obavijesti s potpisom načelnika Joska Roščića.

Oglas

Ažuran je i vrgorački stožer koji zna imati i polušaljive objave, no svakog dana osvježava podatke i izvještava o stanju na području Grada Vrgorca i Županije.

Ostali dosta slabo komuniciraju. Makarski stožer nema Fb stranicu, a ne koristi se u te potrebe ni stranica Grada Makarska. Jednak je slučaj s Brelima, Podgorom, Tučepima i Općinom Gradac. Istina je da svi na službenim stranicama s vremena na vrijeme objave novosti vezane za pandemiju, ali građani zapravo vrlo rijetko posjećuju web stranice općina i gradova.

M. D. / foto TZ Baška Voda