U​ posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 57 novozaraženih koronavirusom, dok su dva pacijenta umrla u bolnici, doznaje se u Županijskom stožeru Civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 604 obrađena testa danas je 57 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 25, ​Kaštela šest, Omiša četiri, ​te po troje u Solinu, na Visu i u Baškoj Vodi.

Dvoje novozaraženih ima Lovreć, a po jednoga Hvar, Komiža, Makarska, Sinj, Supetar, Trogir, Vrlika, Gradac, Marina, Okrug i Podstrana.

Oglas

​”​Od ukupnog broja novooboljelih 44 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju”, kazali su u Stožeru​.

Ukupno ​su ​1552 osob​e u samoizolaciji​, na bolničkom liječenju ​je 99 covid pozitivnih osoba u splitskom KBC-u gdje je ​njih osam na respiratoru.​

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata ​umrla je 72-godišnja žena i 71-godišnji muškarac ​koji su uz brojne komorbiditete bil​i​ pozitivn​i​ i na covid infekciju​, izvijestili su iz Stožera.

Hina