Na koronavirus pozitivno je 288 učenika i 33 prosvjetna djelatnika na području cijele Hrvatske, od čega u Zagrebu 76 učenika i 30 djelatnika, a model online nastave u cijelosti provodi 18 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Prema podacima kojima trenutačno raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na području Hrvatske u samoizolaciji je 3800 učenika i 106 prosvjetnih djelatnika.

Model A, odnosno nastavu u školi provodi 1138 (83,74 posto) osnovnih i srednjih škola, a mješoviti model 89 (6,55 posto), navodi MZO na upit Hine.

Oglas

Po C modelu, odnosno u potpunosti online, nastava se provodi u 18 škola, odnosno njih 1,32 posto.

Iz Ministarstva napominju da o primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom.

Grad Zagreb – na koronavirus pozitivno 76 učenika i 30 djelatnika

U Gradu Zagrebu zaraza koronavirusom prisutna je kod 76 učenika i 30 djelatnika osnovnih i srednjih škola, a za 1603 učenika i 95 djelatnika škola izrečena je mjera samoizolacije, doznaje Hina u utorak u Gradskom uredu za obrazovanje.

Dvije osnovne i osam srednjih škola Grada Zagreba nastavu organiziraju po B modelu, jedna srednja škola – XV. gimnazija po C modelu, a sve ostale škole kojima je osnivač Grad Zagreb – 113 osnovnih i 57 srednjih škola, nastavu organiziraju po A modelu, ističe zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.

U dječjim vrtićima Grada Zagreba zaraza koronavirusom prisutna je kod dvoje djece i devet djelatnika, a mjera samoizolacije izrečena je za 121 dijete i 22 djelatnika, dodaje Milković.
Hina/foto ilustracija MD