Prije dva tjedna završio je regularni dio Prve lige košarkaša, nakon kojeg je 12 klubova podijeljeno u dvije kategorije (ovisno o plasmanu) – Stupanj pobjednika i Stupanj gubitnika. Košarkaši Amfore prvi dio sezone okončali su na 11. mjestu, što ih je svrstalo u grupu ekipa koje razigravaju za ostanak. U stupnju gubitnika nalaze se još i Kvarner, Samobor, Jazine, Medveščak i Zagreb. Stupanj gubitnika igra se dvokružno (svaka ekipa odigrat će pet domaćih i pet gostujućih susreta).

Natjecanje je počelo prošli vikend, a Amfora je u prvom kolu poražena na gostovanju kod Jazina. Tim porazom momčad Ede Vrkaša (diplomirani kineziolog koji je preuzeo trenersku funkciju prije dva tjedna) dodatno je zakomplicirala svoju ionako tešku situaciju, a u prilog joj ne ide ni pobjeda Samobora na gostovanju kod Zagreba.

Ovaj tjedan pred makarskim košarkašima je susret drugog kola upravo protiv Samobora, a igra se u gradu podno Biokova. Amforini ovotjedni rivali na svom kontu imaju 31 bod (osvojeni bodovi regularnog dijela lige prenose se u daljnje natjecanje) te bi (eventualnom) pobjedom u Makarskoj praktički osigurali ostanak. Amfora pak ima imperativ pobjede protiv Samobora, jer bi s novim porazom već bila jednom nogom u nižem rangu.

Oglas

Ove dvije momčadi susrele su dva puta u prvom dijelu sezone, a svatko je ostvario po jednu domaću pobjedu (Amfora – Samobor 84:76, Samobor – Amfora 68:48). Nadolazeća utakmica ima znatno veću težinu od prethodne dvije te će njen rasplet uvelike usmjeriti ostatak sezone obaju ekipa. Tko će na kraju doći do važnih bodova, saznat ćemo u subotu.

Dora Srzić/ foto KK Amfora Makarska