Jučer i danas na rasporedu je posljednje kolo Stupnja Gubitnika. Košarkaši Amfore u akciji su bili već jučer, a pobjedom nad Kvarnerom ujedno su se oprostili od ovog ranga natjecanja.

Amfora je prije tjedan dana i matematički ispala iz lige, pa je jučerašnja utakmica bila tek formalnost. Naši košarkaši u prošlom su kolu u Makarskoj dočekali Medveščaka, dok je Zagreb ugostio Kvarner. Iako je Amfora svladala zagrebačku momčad, Riječani nisu uspjeli doći do bodova u metropoli, što je ujedno bio kraj nada za Makarane. Koliko god da je bolno preseliti u niži razred natjecanja, toliko je i drugačiji osjećaj kada na oproštaju od višeg ranga upišeš pobjedu.

Amfora je u utakmicu protiv Kvarnera ušla potpuno rasterećena, a na kraju je došla do još jedne pobjede. Premda ih dogodine nećemo gledati u Prvoj Ligi, veseli činjenica da naši dečki nisu psihički potonuli, već su odigrali još jednu odličnu partiju i aktualnu sezonu završili još jednom svladavši vrlo dobrog protivnika. Pa makar to bila i pirova pobjeda. Bilo kako bilo, dva boda se pišu.

Oglas

Sada, na kraju, ostaje dojam da Amfora ima kvalitetu za ovaj nivo natjecanja, no nažalost, probudila se na nijansu prekasno. Da su Makarani „proigrali“ samo tjedan ili dva ranije, crni scenarij bio bi izbjegnut. No što je tu je, nema prostora za preveliko žaljenje. Dapače, treba čim prije prihvatiti realnost onakvu kakav jest i pokušati izboriti povratak već naredne sezone. Istina, to neće biti nimalo lako, ali ukoliko Amfora zadrži okosnicu ovosezonske ekipe na okupu, to uopće nije nemoguće.

D. Srzić/ foto KK Amfora