Nakon što su u prvoj utakmici doigravanja na domaćem terenu poraženi 66:73, košarkaši Amfore u dramatičnoj su završnici uzvrata u Jazinama slavili sa 71:63 protiv Diadore i osvojili naslov prvaka. Makarani ulaze u kvalifikacije za Prvu ligu,a više informacija o kvalifikacijama znat će se uskoro.

-Zvuči nestvarno jer klub prije 12mj nije imao seniorsku ekipu, zvuči nestvarno nakon hladnog tuša u Solinu gdje su nas domaćini ostavili na -68, zvuči nestvarno jer nam je ova vražija pandemija oduzela godinu dana normalnog treniranja kako u seniorima tako i u mlađim dobnim kategorijama -objavili su na službenim klupskim stranicama.

-Videka je savršeno pripremio utakmicu, sveo igru isključivo 5 na 5, bez jurnjave, jer je to domaćin očekivao pa da nas u nekom svom uraganu pomete s terena. Cijelu utakmicu rezultatska neizvjesnost. Amfora nakon početnih 0:9 pomalo pada u igri i domaćin krajem treće četvrtine dolazi na najvećih +9.

Oglas

-I tu je stao, Amfora pomalo zaključava reket, a u napadu počinje pljuštati sa svih strana. Zadnje dvije i pol minute Jović i Galić s po dvije trice dovode Amforu na +6. Na 13 sekundi prije kraja Mladen Primorac pogađa ‘duncanovski’ ‘fade away’ za magičnih 8 razlike i Amfora dolazi na korak do raja. Zadnju obranu odigrana je odlična kolektivna obrana, ukradena lopta i veliko Amforino slavlje u hramu košarke može početi – opisali su Makarani sinoćnju sportsku dramu.
M.D. / foto KK Amfora