Sektor krim policije istražuje poslovanje Turističke zajednice Makarska, a kako doznajemo iz pouzdanih izvora, kriminalističko istraživanje vrši se po nalogu DORH-a. Budući su izvidi u tijeku, detalji istrage nisu poznati, no može se, po logici, pretpostaviti da se postupalo po prijavi.

Osim krim policije, TZ inače posljednjih dana “češlja” i Ministarstvo turizma. Navodno je riječ o nadzoru kakav je u makarskom uredu posljednji put bio relativno davno, a radi li se o redovnoj reviziji ili nadzor rada TZ-a ima nekakve veze s nezadovoljstvom dijela članova Turističkog vijeća činjenicom da privremeni direktor, inače i predsjednik TZ-a Zoran Paunović, cijelo ljeto nije sazvao nijednu sjednicu Turističkog vijeća, ne znamo.

HDZ-ovci u Vijeću su nesumnjivo nezadovoljni jer im smeta činjenica da je Paunović uzeo sve funkcije i zaobišao čak i Vijeće, što se vidjelo i prošlog mjeseca kad su pokušali sazvati Vijeće.

Oglas

Paunoviću smo poslali upit, no  odgovor još uvijek nismo dobili. U upitu smo se inače interesirali i za onu daleko bombastičniju kontrolu, onu sektora krim policije.

Poslovanje TZ-a se, inače, znalo dosta često naći pod lupom medija, kao i gradskih vijećnika.  Propitkivalo se najčešće financijsko poslovanje bivše direktorice Hloverke Novak Srzić. Neki od medijskih napisa ticali su se rashoda koji su premašivali financijske planove, financiranja upadljivo skupih aplikacija, visokih troškova manifestacija i slično.

Posljednji naši napisi bili su vezani za aplikaciju Visit Makarska koja je TZ, što njena izrada i licenca, što održavanje, stajalo preko 50 tisuća eura.

I. Ćirak/ foto MD