Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 iz Jastrebarskog apsolutni je pobjednik prvog izdanja Apfel Arena Makarska Half Marathona, utrke na 21,1 kilometar koja se danas u vrlo jakoj konkurenciji natjecateljica i natjecatelja iz devet zemalja održala u Makarskoj.

Rubiniću je za od starta do cilja (ispred Apfel Arene), odnosno oko Makarske preko Tučepi do Podgore i natrag, trebao samo 1 sat, 13 minuta i 45 sekundi, što je fantastičan rezultat s obzirom na iznimno vruće vrijeme za ovo doba godine te konfiguraciju ove prekrasne staze gdje se Biokovo doslovno stapa s morem. Staze, kako smo slušali od natjecatelja po završetku, koja ih je u svakom smislu fascinirala.

U cilj je 22 sekunde kasnije stigao naš najbolji Ironman i promotor Apfel Arena Makarska Half Marathona Andrej Vištica dok je treći bio izvrsni slovenski triatlonac i prvak Jaroslav Kovačič (1:16:15). U vrlo jakoj konkurenciji za njima su i bez postolja ostala poznata šampionska imena poput Ante Živkovića, Marina Koceića, Zdravka Jadrijeva…

Oglas

Vrlo zanimljiva, puna jakih imena, bila je i utrka u ženskoj konkurenciji. Pobijedila je izvrsna Splićanka, svestrana Nataša Šustić, također promotorica naše utrke, za 21,1 kilometar joj je trebao 1 sat, 25 minuta i 1 sekunda. Hrvatska olimpijka, ultramaratonka i državna rekorderka Marija Vrajić bila je druga s 1:26:30 dok je treća bila Francuskinja, česta pobjednica maratonskih i polumaratonskih utrka, Zoe Hamel.

U utrci štafeta (3x7km) kod muškaraca najbrži su bili oni koji su svojim nazivom željeli “prevariti” konkurenciju. Ivo Katušić, Ivan Gale i Mario Kalpić skrivali su se iza naziva “Stari i nemoćni”, ali su kroz cilj su projurili nakon samo 1:17:25. Kod žena, najbrže su u štafeti bile mama i kći Manđeralo, Dijana i Naomi, s velikim pojačanjem za treći dio, bila im je to iskusna i uspješna Helena Gleđa (1:32:35). Štafeta TNK Talić bila je najbrža u mješovitoj konkurenciji, Anđela, Marin i Matko, svi Talići, kroz cilj su prošli za 1:42:52.
MD/ foto Apfel Half Marathon