Kružni tok na Zagrebačkoj ulici, bivši Trg kobaca, dobit će uskoro novo ruho, a kako doznajemo od dogradonačelnika Joze Vranješa i arhitekta Gorana Juričića koji je projektirao arhitektonsko rješenje, bit će to lijepa imitacija starinskih kaldrma u zapadnom makarskom kvartu. Juričić je, podsjetimo, autor rekonstrukcije Kalalarge koji neće “pokockati” kružni tok u monotonom stilu nego će krug naglasiti bordurom.

– Bit će to zanimljivo u likovnom smislu, a išli smo za tim da može podnositi velika dinamička opterećenja te je popločano atestiranim materijalom, na to se osobito pazilo. U sredini će i dalje biti postament za zastavu, a na mjestu nekadašnje trafike bit će nekakva pozornica, kazao nam je Juričić.

Joze Vranješ veli kako će rekonstrukcija kružnog toka i Ličke ulice, na kojoj se paralelno radi, biti završene kroz nekih mjesec dana.

Oglas

– Ono što radimo na kružnom toku je između ostalog i da popravimo sve prometne elemente u smislu isprava geometrije i uklapanja u postojeće ulice. Ono što smo do sada napravili je rekonstrukcija sustava vodoopskrbe u kružnom toku i Ličkoj ulici, kazao nam je Vranješ dodajući kako se radi o 650 tisuća kuna vrijednom segmentu projekta.

U ovaj dio ne spada rečena rekonstrukcija vodoopskrbe. Istočni krak Zagrebačke ulice težak je, inače, 1,2 milijuna kuna, a rekonstrukcija Ličke ulice 550 tisuća kuna. Rekonstrukcija Ulica Put Požara vrijedna je 550 tisuća kuna i s radovima se kreće kroz idući tjedan. Ukupno se ovdje radi o skoro tri milijuna kuna teškim projektima.

Ivona Ćirak /foto M.D.