Druga hrvatska kuglačka liga Jug polako se bliži kraju. Do završetka još jedne sezone preostala su još četiri kola (prije jučerašnjih susreta bilo ih je još pet), a u petak su odigrani svi dvoboji 14. kola. Kuglači Biokova dočekali su splitski PZC, kojeg su svladali s 5.0:3.0

Biokovo je u posljednje vrijeme upalo u malu krizu igre i rezultata. Naši kuglači najprije su prije dva tjedna u izravnom dvoboju za drugo mjesto poraženi od Poljuda, a sedam dana kasnije Biokovo je neočekivano poraženo od Prometa. Dvama uzastopna porazima Biokovo je doživjelo blagi pad na ljestvici, no ono što je puno više brinulo bila je mini-kriza u kojoj se našlo. S obzirom da ih je u 14. kolu čekao ogled protiv posljednjeplasiranog PZC-a, znalo se da je taj susret dobra prilika za povratak na pobjedničke staze.

Splićani su pak u prošlom kolu na svom terenu remizirali s Trogirom (4.0:4.0), što je za njih bio jako vrijedan bod. Kako se PZC već neko vrijeme nalazi na poziciji „fenjeraša“, jasno je da ga u preostalih nekoliko kola očekuje grčevita borba za ostanak. Bit će to jaka teška misija za Splićane, no još je puno bodova u igri i prerano je za bilo kakve zaključke.

Oglas

Jučerašnji dvoboj u Makarskoj ponudio je dosta uzbuđenja, a nova tri boda pripala su Biokovu. Ta pobjeda bila je od iznimne važnosti za njegovo samopouzdanje, a ujedno mu je omogućila smanjenje zaostatka za drugoplasiranim Poljudom (Splićani su u ovom kolu poraženi od Prometa, pa sada imaju tek jedan bod više od Biokova).

Sljedeće kolo igra se za tjedan dana, a Biokovo očekuje gostovanje kod Šubićevca. Dvoboj Makarana i Šibenčana na rasporedu je u petak, 17.02.2023. u 17:00.
Dora Srzić/foto KK Biokovo