Splitsko Gradsko kazalište lutaka (GKL) za petak u 18 sati najavljuje novu online premijeru predstave “Lepeza mladosti” te ističu da su do sada njihove predstave i radioigre u sklopu Kazališta na daljinu na Youtube kanalu pregledani 131 tisuću puta.

Gledatelje pozivaju da ne propuste, kako su napisali, lutkarsko putovanje u daleki Japan i uzbudljivu potragu za zmajem koji čuva čarobnu lepezu mladosti. Navode da je predstava proputovala Hrvatsku i inozemstvo, osvojila brojne nagrade i ostala jedna od najgledanijih predstava našeg kazališta.

Autor predstave prema japanskoj narodnoj priči je Jasen Boko, a redatelj Joško Juvančić. Lutke i scenografiju kreirala je Vesna Balabanić, a glazbu potpisuje Mirko Krstičević. Lutke animiraju i uloge tumače Srđan Brešković, Alin Antunović, Milena Blažanović, Andrea Majica, Ivan Medić, Branimir Rakić, Ivica Beatović i Sanja Vidan.

Oglas

Predstava se može gledati putem linka https://bit.ly/3cBnK79, a nakon premijere bit će dostupna i besplatna za gledanje putem Youtube kanala.

Dodaju da je u kazalištu dostupna i metodološka obrada predstave, kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave.

Hina / Foto: GKL