Ljetna pozornica ipak će, barem prema najavama dogradonačelnika Dražena Nemčića, ovog ljeta biti na raspolaganju za organiziranje Makarskog kulturnog ljeta. Iako su u prostoru Gradskog kina, uključujući i pozornicu, planirani radovi za koje je ishođena građevinska dozvola, očigledno da će Splitsko-makarska nadbiskupija s time malo pričekati.

Podsjetit ćemo da za sada nije poznat obim radova niti specifična namjena objekta, premda je poznato da će biti stambeno-poslovna građevina. Da se u prostoru Ljetne pozornice, trenutno jedinog prostora koji u sezoni služi za priređivanje koncerata i predstava, planiraju događanja, potvrdio nam je i Nemčić i Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti. Kuzmanić kaže kako planiraju i veća događanja poput koncerata i predstava, no više nam nije govorio.

-Dovršavamo program za ovo ljeto, dobrim dijelom je već gotov, no moramo još sjesti s gradonačelnikom i potvrditi sve što smo definirali.

Oglas

Planiramo startati već u šestom mjesecu, a imamo i mogućnost organiziranja jednog besplatnog koncerta koji smo dobili na natječaju, kazao nam je Kuzmanić.

Na ljetnu pozornicu računa. -Znam što je dogradonačelnik rekao i vama, a to je da će nam biti na dispoziciji ljetna pozornica. Nadamo se da će tako biti, rekao je.

 

Na pitanje kakav koncept planiraju i hoće li biti slično lanjskom, koji je bio dosta okrenut lokalnim kulturno-umjetničkim snagama, odvratio je da vjerojatno hoće.

-Kamo sreće da je više novca i tehničkih mogućnosti, dodao je.

Ivona Ćirak/foto M.D.