Stožer Općine Baška Voda zadnjih dana opet svakodnevno izvještava o “kretanju” COVID-a na području općine, a sve nakon što je kao žarište lokaliziran mjesni vrtić u kojemu su se pojavila četiri slučaja, zbog čega je načelnik Josko Roščić prstom upro u, kako je rekao, neodgovorne roditelje.

Nakon dezinfekcije i žurnog zatvaranja vrtića bez čekanja odluke epidemiologa, a u dogovoru između načelnika i ravnateljice, javlja se jedan slučaj u osnovnoj školi. Jučer je stožer izvijestio da mjesta panici nema, a danas stiže nova vijest.

Po nalogu Epidemiološke službe Osnovna škola Bariše Granića Meštra iz predostrožnosti se zatvara do 12.veljače. Predsjedavajući stožera, načelnik Roščić, ponovno apelira na odgovorne osobe, a uz direktore i ravnatelje navodi i svećenike, da dakle ne minimaliziraju opasnost od virusa.

Oglas

– I dalje imamo slučajeva neodgovornosti pojedinaca i nepridržavanja epidemioloških mjera, pogotovo školi, vrtiću i na – pogrebima, upozorava stožer.

Da ne stvori dojam kako uslijed brojnih apela glumi policiju, u priopćenju se navodi kako se službeno ne dostavljaju podaci o imenima oboljelih, no rekli bismo kako to ne znači da se u “malom mistu” ne zna tko je pozitivan.

– No stožer ima saznanja o tome, te sukladno tim saznanjima preventivno reagira na način da se iste i upozori kako bi se lokalizirao izvor zaraze – objavljeno je.

Ivona Ćirak/foto M.D.