Maestrale/ novi val skrivene Makarske/ i ovo ljeto donosi brojna kulturna osvježenja. Četvrtak je rezerviran za kazališni program, a nakon odličnih reakcija publike na predstavu Tesla- stvaranje anđela, u Makarsku stiže hit predstava iz radionice Gradskog kazališta mladih Split i Ivana Lea Leme: Zakon Zagore!

Predstavu možete pogledati na pozornici Ljetnog kina u četvrtak 15. lipnja u 21 sat. Karte će se prodavati od ponedjeljka po cijeni od 7 eura, a o prodajnom mjestu naknadno ćemo vas obavijestiti.

Kako kažu iz Gradsko kazalište mladih Split (GKM Split) :
“Zakon Zagore donosi, na takozvanom vlaškom dijalektu, ljubavnu priču Ante i Anđelije. To nije uobičajena ljubavna priča i u mnogo čemu prkosi stereotipnom pogledu na te splitske doseljenike, takozvane Vlaje, koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost. Njihova je migracija uvelike utjecala na rast i razvoj Splita, identitetski ga obogatila i donijela mu neke specifičnosti i simptome. Poseban je fokus na liku Anđelije kojeg u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja.”

Oglas