Sinoć je, na skalama kod pijace na Kačićevom trgu, odigrana druga predstava u organizaciji ovogodišnjeg Maestralea, a riječ je o komadu “Savršen kroj” kazališta Ritam igre iz Splita.

Predstavu su, u formi dijaloga, iznijela dva glumca, “uspješni” menadžer koji je uništio nekoliko firmi, te krojač, nekoć perspektivni inženjer koji je izgubio posao u jednoj od firmi žrtvovanih zbog trgovačkog centra. U malom krojačkom salonu pretresaju prošlost u kojoj ih vezuje fatalna žena, svađaju se, raspravljaju o tomu što je uspjeh, a što sreća, a njihove na momente vrlo burne dijaloge publika je nagradila pljeskom.

Sve u svemu, vrlo simpatična predstava i ugodna večer u smiraj sezone kakvih bi kroz rujan bilo poželjno imati barem još jednu.

Oglas

Iako se radi o šarmantnoj lokaciji koja se naoko uklapa u koncept Maestralea, sinoć je bilo vidljivo da nije prikladna za predstave. Naime, zbog pada terena sjedalice su išle na niže umjesto da se “penju”, pa je bilo jako teško vidjeti ukoliko niste u prva dva, tri reda, premda su, istina, poslužile skale kod Katedrale Sv.Marka.

Druga je mana distrakcija kojoj su umjetnici izloženi zbog činjenice da se desetak metara iznad trguje na pijaci, a trgom cijelo vrijeme cirkuliraju ljudi koji su manje, više ili nikako zainteresirani za umjetnički sadržaj.

Kao što je slučaj s Makarska jazz festivalom koji je ove godine odlučio “zaštititi” umjetnike od pretvaranja koncerta u puku turističku atrakciju, tim više bi isto trebalo učiniti za predstave koje su još “krhkije” za ovako otvorene prostore.

Ivona Ćirak / foto O. Franić