Nakon tri mjeseca pauze oglasila se ponovo i ekipa MaFesta, podsjetivši da za točno četiri mjeseca počinje novo izdanje međunarodno priznatog festival stripa, te objavivši prvi novi materijal u 2020.godini. U pitanju su, naime, dva sjajna plakata autora Waltera Venturija koji je odlučio odati počast uspjesima makarskih sportskih klubova smjestivši ih među svoje strip junake. Tako su prvaci Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel završili uz besmrtnog Mister Noa, dok su Zmajevi kadeti, koji su se bili plasirali u polufinale nacionalnog kupa, završili rame uz rame sa Zagorom i Chicom.

-Slavni junaci poput Mister Noa, te Zagora i Chica nisu odabrani slučajno. Naime, svi znaju da je Mister No neraskidivo povezan s brazilskim Manausom te je samim tim savršeno društvo našim domaćim Brazilcima Lucasu i Duduu (koji je u međuvremenu nažalost napustio Makarsku, ali tko zna – možda se opet vrati tu kod nas!), a izlet u mitski Darkwood i posjet Zagoru i Chicu najljepša je nagrada mladim Zmajevcima koji su osvjetlali obraz klubu postigavši najveći uspjeh u njegovoj sad već gotovo pa 100-godišnjoj povijesti. Proslava s planetarno popularnim junacima poput Mister Noa, te Zagora i Chica, omogućit će Novom vremenu i Zmajevim kadetima da se za njih pročuje i u europskim okvirima, a to je upravo ono što su oni svojim uspjesima i zaslužili – poručili su iz MaFesta.

Kako su podsjetili iz organizacijskog tima festivala, još je u lanjskom izdanju predstavljen logotip Makarska – grad stripa kojim je Makarska na neki način brendirana kao strip destinacija,  godinama su promovirani lokalni umjetnici i autori, a od izdanja 2020.MaFest će i na svojim plakatima obilježavati značajna dostignuća ljudi iz Makarske i s Makarske rivijere.

Oglas

-Realizacija prvih takvih dvaju projekata dogodila se spontano, u razgovoru s velikim nogometnim zaljubljenikom i sjajnim talijanskim autorom Walterom Venturijem (inače jednim od naših specijalnih gostiju iz 2018. godine) koji je – nakon što smo se pričajući dotaknuli sjajnih uspjeha Novog vremena u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka, te Zmajevih kadeta (godište 2002./2003.) koji su se bili plasirali u polufinale nacionalnog kupa – sa zadovoljstvom pristao nacrtati plakate koji će zauvijek ovjekovječiti ta njihova fenomenalna postignuća, a sjajno ih je kolorirala Tiziana Vacca – objavili su na facebook stranici festivala.

Ovogodišnji MaFest održat će se za točno četiri mjeseca – od 28. do 31.5.2020. (četvrtak – nedjelja)

O. Feanić / foto MaFest