Prvu finalnu utakmicu u Puli su današnji domaćini dočekali s nekoliko dana više odmora. Naime, dok je Futsal Pula u polufinalnoj seriji slavila s ukupnih 2:0 protiv dubrovačkog Squarea, makarsko Novo Vrijeme je nakon “majstorice” i tri vrlo teške utakmice protiv dvostrukog prvaka, omiškog Olmissuma osiguralo svoje mjesto među najbolje dvije momčadi u državi.

Nakon tek pola minute igra Bašković je uputio jednu dugu loptu u protivnički kazneni prostor gdje su se sudarili Suton i Luketin te je utakmica kratko zaustavljena zbog neugodnog pada domaće “jedinice”. Ubrzo smo vidjeli i prvi udarac u okvir gola kada je Jelavić pucao, a Luketin obranio. Domaćini su u trećoj minuti zaprijetili dva puta, ali je prve obrane upisao Bašković. Posebno je dobra bila ona Davida Mataje kada je Bašković prvo blokirao, lopta se odbila i krenula prema golu, ali ju je gostujuća “jedinica” zaustavila ispred gol crte. Domaćini su imali i dvije prilike u idućoj minutu, a onu posljednju su i iskoristili. Grbić je izveo korner s lijeve strane, dodao do Lolića koji je pogodio kraj Luketina za prvi pogodak u finalu. I u narednim minutama su bolji bili domaćini, ali na obje strane smo vidjeli neprecizne udarce u tom periodu.

Na početku 8. minute vidjeli smo i Luketina u fazi napada, nešto što često radi, a pulska “jedinica” je i okušala svoj udarac, ali mu je obranio kolega na drugoj strani. Na isteku iste minute vidjeli smo i udarac Jelavića s lijeve strane terena kada je pogodio stativu što je ujedno i bila najbolja prilika gostiju u dotadašnjem dijelu utakmice. Minutu kasnije vidjeli smo novi pokušaj domaćeg golmana čiji je udarac završio tik kraj gola. U idućoj minuti vidjeli smo novu stativu, ali ovaj put na drugoj strani terena nakon akcije braće Moravac. Luketin je ponovno uposlio Baškovića u 12. minuti, ali je gostujući golman to odbio u korner. Minutu kasnije pucao je Pulinho na drugoj strani, ali je lopta otišla kraj gola. Uslijedio je potom nešto mirniji period utakmice.

Oglas

Na isteku 15. minute Gašpar je primio loptu nakon jedne greške domaće obrane i dijagonalom prošao na desnu stranu i pokušao lobom prevariti domaćeg golmana, ali je to Luketin obranio lakoćom. Dvije minute kasnije lijepo je sredinom terena prošao Bilić i pucao, ali je lopta završila kraj gola. Nešto manje od dvije minute do kraja poluvremena Makarani su došli do izjednačenja kada je Gašpar dodao do Kazazića koji je prošao po lijevoj strani i pucao, a lopta se “iskoprcala” ispod Luketina i ušla u gol. U narednih pola minute Kazazić i Pulinho su imali dobre prilike za potpuni preokret, ali je udarce obranio Luketin.

Na ulasku u posljednju minutu vidjeli smo i udarac Jelavića, a potom i Pulinha, ali je nove obrane upisao domaći golman. Do kraja prvih 20 minuta više nije bilo promjena te se na odmor otišlo, s obzirom na prikazano u prvom poluvremenu, realnim rezultatom 1:1.

U prve dvije minute drugog poluvremena vidjeli smo po udarac s obje strane, ali u oba slučaja je lopta završila kraj gola. Pred kraj 23. minute dalekometan udarac je uputio Dean Moravac, ali je to Luketin obranio. Minutu kasnije Suton je prošao po lijevoj strani i dodao do Gašpara koji je pucao, ali mu je Luketin obranio prsima. Dvije minute kasnije vidjeli smo i priliku na drugoj strani kada je Baisel pucao slijeva, ali mu je domaća “jedinica” obranila. U 27. minuti vidjeli smo i preokret kada je Gašpar sa svoje polovice uputio jednu dugu dijagonalnu loptu prema Musinovu koji je pucao i pogodio za prvo vodstvo svoje momčadi. Bila je to sjajna asistencija makarske 17-ke.

Minutu kasnije vidjeli smo udarac Mataja, ali je lopta završila kraj gola. Na polovici drugog poluvremena Suton je iz okreta pucao i pogodio stativu. Minutu kasnije dobar udarac smo vidjeli i na drugoj strani kada je pucao Bilić, ali je obranio gostujući golman. Pola minute kasnije Pulinho je lijepo prediblao jednog protivničkog igrača i pucao, ali je Luketin ponovno uspješniji. Vidjeli smo u nastavku prilike na obje strane, ali su pucači bili neprecizni. Nešto manje od šest minuta do kraja regularnog dijela utakmice Suton je pogodio novu vratnicu, a potom i odličan udarac Vukmira na drugoj strani i lijepu obranu Baškovića. U idućoj minuti ponovno su dobru priliku imali gosti kada je Sesar dodao do Sutona čiji je udarac obranio Luketin. Četiri minute prije kraja Mataja je lijepo petom uposlio Šulentića čiji je udarac otišao tik kraj gola. Pola minute kasnije domaćini su uveli Baisela kao golmana-igrača ne bi li došli do izjednačenja.

U narednom periodu su Puležani napadali, ali su se Makarani dobro branili i pokušavali potrošiti što više vremena preostalog do kraja utakmice. U posljednjim sekundama susreta pucao je i Mataja, ali je lopta otišla kraj gola te su Makarani preokretom na gostujućem terenu otvorili finalnu seriju.

Izvor: CROfutsal / foto MNK Novo Vrijeme