Makaranin Marko Krstović, nekadašnji igrač Zmaja, s malonogometnim klubom Veitvetom izborio je ulazak u prvu norvešku futsal ligu! Krstović već nekoliko godina živi i radi u ovoj skandinavskoj zemlji, a u svom klubu ima dvostruku ulogu: igrača i pomoćnog trenera.

Počeci njegovog sportskog puta vezani su uz Makarsku, točnije uz RNK Zmaj, gdje je igrao kao prvotimac. Uz nogomet, paralelno se bavio i futsalom te se natjecao u gradskoj malonogometnoj ligi. Kao zaljubljenika u futsal put ga je odveo u Zagreb, gdje je počeo igrati za ekipu Promet Orkan a uz njih i za Slane srdele, šaroliku ekipu čiji dobar dio igrača čine Makarani koji žive i rade u Zagrebu (igraju turnire samo u Zg).

Slane srdele sudjelovale su na turniru Kutija šibica (seniorskom i veteranskom) . Kao zgodnu anegdotu Krstovićev suigrač Josip prepričava utakmicu (Kutija šibica, 2006. godina) kada su Slane srdele izbacile Dinama, u čijem je sastavu zaigrao i Luka Modrić. Veliki Luka nakon utakmice zatražio je Markov dres jer ga je, prema riječima suigrača Josipa: „Marko strpao u mali džep“.

Oglas

Vrijedi istaknuti i da je Krstović svojevremeno nastupao i za hrvatsku sveučilišnu futsal reprezentaciju, s kojom je osvojio srebrnu medalju na europskom prvenstvu na Cipru.

Ali, od svih osvojenih turnira, ako Krstovića pitate, njemu najdraža titula je ona s Mikeovog memorijala.

Prije nekoliko godina preselio je u Norvešku, u kojoj se i dalje nastavio baviti futsalom u dresu Veitveta. Ove sezone njegov Veitvet je izborio plasman u najjači rang norveškog futsala. To je uistinu veliki uspjeh ovog kluba, a posebno nas veseli činjenica da je u njemu sudjelovao i naš Marko.
Čestitke Krstoviću na ovom fantastičnom ostvarenju i želimo mu puno sreće i uspjeha u elitnom razredu norveškog futsala.

Dora Srzić / foto :privatni album