Tijekom kolovoza na splitskom Županjskom sudu 34-godišnji M.M. nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora za kazneno djelo silovanja a zatvorska kazna zamijenjena je radom za opće dobro, po principu dva sata rada za jedan dan zatvora. Nemili se događaj zbio u kolovozu 2012. na magistrali na Makarskoj rivijeri na stražnjoj klupi BMW kupea – nakon što su okrivljeni M.M. i njegov prijatelj pokupili djevojku na autobusnoj stanici. Uskoro je njegov prijatelj (koji je oslobođen optužbi) zaustavio auto, a M.M. je silovao djevojku. Potom su je ostavili na autobusnoj stanici, a ona ih je sutra prijavila policiji.

Presuda za silovanje s dobrotvornim radom kao kaznom izazvala je velike reakcije i među Makaranima, po gradu se počelo glasno pričati tko su dvojica muškaraca iz BMW kupea, a čini se da su u barem jednom dijelu priče one otišle predaleko,. Naime, “provjerene” kuloarske glasine zadnjih dana zagorčale su život Makaraninu koji, osim 34 godine, ima i inicijale koji odgovaraju okrivljeniku za silovanje.

Zbog toga je mladić putem društvenih mreža jučer javno odgovorio da osoba o kojoj se priča nije on, te je priložio i potvrdu o nekažnjavanju koju je morao izvaditi kako bi umirio zle jezike. Njegovo ime je Matko Matić i naravno, ima 34 godine. Evo što je objavio na Facebooku.

Oglas

– Vezano za nedavne objave u dnevnim novinama i na portalima, kojim je M.M. (34) nepravomoćno osuđen za kazneno djelo silovanja na području Makarske rivijere, ovim obavještavam sve svoje prijatelje, poznanike, kao i sve pratitelje FB da ja (Matko Matic, star 34 godine), sa navedenim inicijalima i kaznenim djelom APSOLUTNO nemam nikakve veze, a niti znam tko je osoba koja je na području Makarske rivijere počinila ovo kazneno djelo.

Imao sam potrebu ovo objaviti zbog učestalih poziva, kako mojih prijatelja, tako i poznanika koji su me pitali da li se navedeni inicijali M.M. (34), odnose na mene.
Posebno napominjem: nikada nisam bio ničiji stipendist, a fakultet sam završio 2011 godine, (dakle, godinu dana prije nego se dogodio ovaj nemili događaj).
Usput prilažem uvjerenje iz kojeg je vidljivo da se s današnjim danom protiv mene ne vodi nikakav kazneni postupak, tim više što navedeni slučaj još nije okončan, nego je donesena nepravomoćna sudska presuda kako i stoji u tekstu. Dragi prijatelji ovo sam morao napisati radi zaštite integriteta sebe i svoje obitelji – objavio je Matić.

O.F. / foto Facebook