Samo par minuta trebalo je od objave na jednoj Fb stranici na kojoj se tražio smještaj za 14 nogometaša Kelme Osijek – juniori do pronalaska besplatnog smještaja za cijelu ekipu. Naime, na spomenutoj se stranici tražio hotel, hostel ili privatni smještaj, a Makarka Sanja Gojak odmah se javila ponudivši apartmane.

– Moj sin se jučer iz Zagreba uputio za Makarsku i vratio se natrag baš zbog nevremena, i promislila sam odmah kako bi bilo da je on negdje zapeo i da je mu mom ditetu trebao smještaj. Osim toga, moj zet je iz Osijeka i meni je to bilo kao da primam svoje, rekla nam je Sanja koja je ustupila smještaj za cijelu grupu u svojim apartmanima kod hotela Meteor.

Dva apartmana ima spremna uvijek, ostalo je pripremila, uključila grijanje i uskoro su mladi nogometaši s trenerom i vozačom bili na toplom.

– Javila sam im se odmah i pitali su me koliko košta, na što sam im rekla da kakvo plaćanje. Ipak nisu bili sigurni pa su se konzultirali s grupom i kasnije su me nazvali da će se ipak uputiti jer je cesta otvorena. Ali samo nakon pola sata zvali su da ipak ništa od puta, vratili su se od Svetog Ilije jer nisu mogli dalje. Ja sam im rekla da ostanu koliko im treba, ispričala nam je Sanja.

– I ne vjerujem da sam se samo ja javila, ima u Makarskoj puno dobrih ljudi, nije istina da je ljudima ovdje samo do novca. Ali vjerojatno su vidjeli da sam ja primila cijelu grupu pa nije imalo potrebe da se javljaju, dodala je velikodušna Makarka koja je unijela malo topline u ovu zimsku priču koja se događa na repu veljače, mjeseca koji se s pravom naziva “prevrtačom”.

Ivona Ćirak /foto: Facebook/MD