Do kraja tekuće godine trebala bi biti izrađena studija o upravljanju i uređenju stare gradske jezgre – doznajemo od gradonačelnika Zorana Paunovića koji se tijekom današnjeg medijskog brifinga dotaknuo i aktualnih priča oko nadstrešnice hotela Porin te Basta bara, najavivši pritom drugačije funkcioniranje gradske vlasti u budućnosti.

-Kako već znamo, konzervatori su oko toga donijeli očitovanje te izrazili svoje neslaganje. Činjenica je da su veliki novci investirani i da je bivša vlast to dozvolila, te da su rješenja donijeta mimo zaključaka službi. Ono što je sigurno, mi kao gradska uprava nećemo tako funkcionirati, već će svi pročelnici, ravnatelji gradakih ustanova, morati donositi odluke i odgovarati za svoj resor, te na kraju davati odgovore na pitanja – ispričao je Paunović te dodao zanimljive novosti.

– Grad će takve stvari regulirati Odlukom o uređenju stare gradske jezgre. Uskoro krećemo u razgovore s konzervatorima koji će ubuduće biti dio radnog tima. Nadam se da će do kraja ove godine oni donijeti studiju o upravljanju i načinu na kojeg će se uređivati stara gradska jezgra, uređivati štekati i ostalo. Isto tako, želim izvijestiti da je Grad sklopio ugovor s Društvom arhitekata Split, koji će biti savjetodavno tijelo gradonačelnika, te aktivno uključeni u formiranje javnih skupina – dodao je Zoran Paunović.
O. F. /foto MD

Oglas