Nakon prošlogodišnjeg putovanja u jedanaest hrvatskih gradova, od 21. do 24. veljače u Gradskoj knjižnici Makarska održat će se besplatna filmska radionica namijenjena djeci i mladima. Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

-Koja je razlika između pitanja kakav film želim snimiti i kakav film imam snimiti?
-Što su želje i odakle dolaze? A što je to imanje?
-Koje nas stanje čini posebnima, svakog za sebe? Kako to možemo podijeliti s drugima?
-Što ja to imam što je vrijedno pažnje, što ja to imam u sebi i mogu probati izraziti, izgovoriti?

Kroz igru, eksperiment, istraživanje i potragu potrudit ćemo se sve ono što imam izgovoriti na jedan od bezbroj načina. Možda ispadne apstraktno ili realistično, sakrit ćemo ga u boji, zvuku, oblicima i formi. To što imam možda završi i u sadržaju i likovima, u ritmu ili u nekom skroz neočekivanom mjestu.

Oglas

Ali to što imam od svega je vrednije i ljepše.

Radionica je namijenjena prije svega djeci i mladima između 12 i 23 godine starosti, ali i svima ostalima, bez obzira na godine starosti, koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma.

Na ovoj intenzivnoj, četverodnevnoj radionici nekoliko će autora realizirati svoj prvi film. Radionica počinje razradom ideja i filmskih priča koje će se uobličiti u scenarij, nastavlja se produkcijskom pripremom i snimanjem te montažom snimljenih filmova. Na radionicu su dobrodošli i ostali kreativci koji su željni izraziti se kamerom, bez obzira na godine starosti. Prethodno filmsko iskustvo nije važno. Radionica završava prigodnom podjelom diploma i javnom projekcijom snimljenih radova – javljaju organizatori.

Broj mjesta ograničen je na 12 polaznika.

Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti mailom na: [email protected], ili pozivom na broj 021/612-042

Voditelji radionice su filmski autori Anja Koprivšek i Toma Zidić.

Radionica nastaje u organizaciji Gradske Knjižnice Makarska, i u koprodukciji s Blank_filmskim inkubatorom i Kinoklubom Zagreb. Partner radionice je Sol Turizam.
MD/ foto PR