Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je u Splitu gradonačelniku Makarske Juri Brkanu uručio ugovor za poziv ,,Zaželi-program zapošljavanja žena – faza II” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Za projekt ,,Zaželi u Makarskoj” Gradu Makarskoj dodijeljeno 1.113.388,00 kn bespovratnih sredstava – priopćili su iz Grada Makarske.

Projektnu prijavu pripremila je Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA, a projektni partneri su Centar za socijalnu skrb Makarska te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split.

Projekt “ZAŽELI u Makarskoj” ima za cilj intervenirati na tržište rada kroz omogućavanje zapošljavanja 12 žena u nepovoljnom položaju čime se osnažuje i unapređuje njihov radni potencijal u lokalnoj zajednici. Ključna aktivnost projekta je pružanje kvalitetne podrške za 85 krajnjih korisnika u nepovoljnom socijalnom položaju te se samim tim pridonosi povećanju razine njihove kvalitete života.

Oglas

Inače, u okviru programa Zaželi ovo jetreći projekt na području Grada Makarske. Prvi projekt „Pružam ti ruku“ ukupne vrijednosti 2.103.036,10 kn provelo je Gradsko društvo Crvenoga križa Makarska, a drugi projekt „Zaželi SUNCE“ ukupne vrijednosti 1.114.360,00 kn još uvijek provodi Udruga Sunce.

Iz programa Zaželi ukupno je za Makarsku odobreno 4.330.784,10 kn.
M. D. /foto Grad Makarska