Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović jutros je na društvenim mrežama objavio da je Ante Bilić novi direktor Makarske obale, odnosno da je dosadašnji direktor Ivan Rašić smijenjen. Uskoro je stigla i službena vijest iz Grada.

– Ante Bilić, diplomirani inženjer pomorskog prometa, dobio je povjerenje Grada Makarske da sljedeće četiri godine bude na čelu gradskog poduzeća „Makarska obala“ sa zadatkom da modernizira Makarsku luku te razvije lučke djelatnosti i upravljanje pomorskim dobrom. Na mjestu direktora zamijenit će gospodina Ivana Rašića, koji će i dalje ostati raditi u društvu.

„Od samog početka isticao sam koliko je važno da školovani i iskusni ljudi preuzmu najodgovornije pozicije u našem gradu. Makarska obala, poduzeće nastalo izdvajanjem dijela poslovanja i zaposlenika iz Makarskog komunalca, samostalno posluje tek dvije godine i zbog specifičnosti svojih oblasti zahtjeva poseban stručni kadar. Posebno je zadovoljstvo što je upravo naš Makaranin, dite lipog našeg makarskog mora, prava osoba za ovu ulogu“ – izjavio je gradonačelnik Zoran Paunović, prilikom sastanaka na temu primopredaje dužnosti.

Oglas

Ante Bilić ima uistinu impresivan životopis. Više od 10 godina bio je kapetan duge plovidbe, u velikom sustavu bio je timski igrač s najvećom odgovornosti, kako za sam sustav tako i za sigurnost svojih suradnika. Menadžersko iskustvo stjecao je u brodogradilištima pri isporuci novih brodova, a stečeno znanje prenosi i novim naraštajima pomoraca kao certificirani predavač pri centrima za izobrazbu.
U Makarsku obalu donosi bogato profesionalno iskustvo, međunarodne kontakte i poznavanje pomorskih regulativa, koje je stekao u lukama diljem svijeta. Privatno je veliki zaljubljenik u jedrenje, a kao skiper i nagrađivani sudionik brojnih regata dobro je upoznat s potrebama nautičara, kao i ključnim pitanjima budućeg razvoja i rasta nautičkog turizma.

„Drago mi je svoje cjelokupno znanje, bogato međunarodno iskustvo i stručnost staviti u službu građana Makarske, Grada i naših brojnih gostiju. Kao Makaraninu, meni je naša luka najljepša i veselim se otvoriti je prema aktualnim trendovima globalne nautičke potražnje, mareći istovremeno i o održivosti prirodnih resursa“ – izjavio je Ante Bilić te zahvalio svim djelatnicima Makarske obale na dobrodošlici i spremnosti da zajednički ostvare buduće ciljeve.

MD/foto FB