Srijeda je već tradicionalno bila rezervirana za rekreativni mali nogomet. Gradska liga polako ulazi u samu završnicu, a svakim novim kolom situacija na ljestvici sve je napetija.

Šesnaesto kolo donijelo je nekoliko zanimljivih dvoboja, ali i jedno veliko iznenađenje. Naime, Kala bar je u utakmici protiv posljednje PP Makarske osvojila tek jedan bod, čime je bitno zakomplicirala svoju situaciju. Jedna od najboljih momčadi lige u taj je dvoboj ušla kao izraziti favorit i bilo je samo pitanje s koliko će razlike doći na kraju slaviti, međutim na terenu je bila jedna sasvim druga priča.

Borbeni „policajci“ odigrali su odličnu utakmicu i za to nagrađeni važnim bodom (4:4). Kala bar je ovim remijem pao na treće mjesto te sada za vodećim Brelima zaostaje četiri boda. S obzirom da su do kraja ostala tek dva kola jasno je da su se ovime najvjerojatnije oprostili od borbe za naslov prvaka. Dečki iz PP Makarske su pak osvojenim bodom došli na tri boda zaostatka za pretposljednjim Dowtownom, te će dati sve od sebe da ih do kraja sezone pokušaju preskočiti i tako izbjeći posljednju poziciju.

Oglas

Puno uzbuđenja ponudio je i dvoboj Gornje Vale i DPH Torcide MR. Bio je to još jedan sadržajan susret u su do tijesne pobjede stigli Drveničani (5:4). Do novog slavlja predvodio ih je dvostruki strijelac Urlić, a po jedan gol dodali su i Laisć, Visković i Divić. Torcida je pružila odličan otpor favoriziranoj Gornjoj Vali, no na kraju je ipak ostala za malo prekratka za remi. Strijelci za Torcidu bili su Sikirica (dva postignuta pogotka), Š.Divić i Mladinov.
Drveničani su se ovom pobjedom primaknuli na samo dva boda zaostatka od vodećih Brela, pa postoji velika mogućnost da će odluka o novom prvaku pasti tek u posljednjem kolu.

Ovo kolo donijelo je i breljanski derbi. Iako su mjesni dvoboji često „vrući“ i uzbudljivi, ovaj put nije bilo tako. Dapače, Arancioneri su se rutinski obračunali s Downtownom (1:8) te se još malo približili naslovu prvaka.

Najraspoloženiji u redovima Brela bili su dvostruki strijelci Šimić i Topić, dok su po jedan gol zabili L. Bekavac, Staničić, M. Šimić i Zelić. Jedini pogodak za Dowtown postigao je Šošić.

Jedna od utakmica jučerašnjeg programa bila je i ona između All ina i Amicisa. Bio je to tvrd i neizvjestan dvoboj koji je okončan 1:2 pobjedom Amicisa. Za njihovo slavlje najzaslužniji su Kolak (autogol) i Valtković, a jedini gol za All in zabio je Ravlić. Amicis je ovom pobjedom preskočio svoje ovotjedne protivnike došavši na šesto mjesto.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u susretu Magica i DPH Tučepa. Bio je pto pravi spektakl u kojem su i jedni i drugi imali svoje prilike, a na kraju je završilo podjelom bodova. (3:3). Na listu strijelaca kod „čarobnjaka“ upisali su se Rudelj, Lozo i Rašić, dok su za Tučepljane pogađali Milković i Mravičić (treći gol je autogol Rašića).

Tučepi su ovim remijem propustile priliku da se bodovno izjednače s Magicom, koji im tako i dalje bježi tri boda.

Sljedeći tjedan igra se pretposljednje kolo, a parovi su:
BRELA- AMICIS
THE MAGIC PUB – DOWNTOWN
PP MAKARSKA – GORNJA VALA
DPH TUČEPI – KALA BAR
DPH TORCIDA MR – ALL IN
Dora Srzić/ foto Manuela Križanović/ UMN Makarska