Polaganjem vijenaca a kasnije i tradicionalnim programom u prostoru PŠRD Arbun, Makarska od jutros obilježava Dan antifašističke borbe u spomen na osnivanje Prvog partizanskog odreda 1941.u šumi Brezovica pored Siska.

Službeni program započeo je u 8.30 sati okupljanjem na Gradskom groblju, pola sata kasnije kod Spomenika branitelju,u 9.30 položeni su vijenci kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu da bi centralni dio, kao i svake godine, okupio uzvanike na Spomeniku revolucije na Glavici,gdje su uklesana imena preko 500 poginulih s našeg područja u antifašističkoj borbi.

U programu su sudjelovali predstavnici gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, makarska SABA, SDP, HDZ, predstavnici Hrvatskih branitelja te gosti iz susjedne BiH,odnosno predstavnici antifašista sarajevskog kantona.

Oglas

Nakon završetka službenog dijela druženje je u organizaciji SABA-e i SDP-a tradicionalno nastavljeno u Arbunu,uz živu glazbu,fažol, lutriju ali i prilično dobru atmosferu.

Tekst i foto: O.F.