S obzirom na novo stanje oko pandemije koronavirusa i utjecaj epidemiološke situacije na održavanje turističke sezone primorani smo otkazati organizaciju ribarskih večeri za ovu sezonu – upravo je stigla obavijest iz TZ Makarska.

Prema odlukama nacionalnog stožera nije dozvoljeno organizirati manifestacije sa velikim brojem osoba, ukoliko se ne može osigurati kontrola prisutnih vezano uz poštivanje epidemioloških mjera i posjedovanje covid putovnice. Dopisom ministrice turizma od 29.lipnja nam je preporučeno da sve manifestacije na kojima se ne može kontrolirati distanca i epidemiološke mjere treba otkazati.

Mišljenje lokalnog stožera civilne zastite je isto kao i Ministarstva turizma, pa smo nakon tih konzultacija i preporuka bili primorani otkazati ribarske večeri.

Oglas

Svjesni smo da bi održavanja takvih masovnih manifestacija moglo doprinjeti širenju koronavirusa, što bi prouzrokovalo veliku štetu što se tiće održavanja sigurne turističke sezone i dolaska turista u Hrvatsku.

Nadamo se da ćemo u idućoj sezoni biti u situaciji organizirati cijeli program zajedno sa odjelom za društvene djetranosti i kulturu -obavještavaju iz TZ Makarska.
M.D. / foto MD