Muškarac je prijavljen za tri kaznena djela Teške krađe, dvije Teške krađe u pokušaju, jednu Krađu, te kazneno djelo Izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela

Policijski službenici PP Makarska jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela Teške krađe, dvije Teške krađe u pokušaju, jednu Krađu, te kazneno djelo Izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak :
– u srpnju 2021.godine u mjestu Igrane izvršio provalu u mjesnu crkvu iz koje je tuđio manji iznos novca;
– u srpnju 2021. u Tučepima pokušao provaliti na sporedna vrata crkve;

Oglas

– 31.12.2021/01.01 2022. godine u Tučepima , iz crkve ukrao pozlaćene vjerske predmete i prijenosno računalo.Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena su dva pozlaćena predmeta za vjerske obrede, te laptop koji će biti vraćeni vlasniku.
– da je 30/31.12.2021 godine u Makarskoj provalio u prostorije gradskog groblja, oštetio vrata nije ništa otuđio;
– od listopada 2021.godine do 03.siječnja 2022.godine u više navrata iz škrabica u svetištu u Vepricu izvlačio i otuđio papirnati novac, te je na taj način otuđio oko 1.500,00 kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i vozila, te je pronađena samoljepljiva traka i bakrena žica, kao i ručno izrađeni priručni alat za provaljivanje koje je namijenjeno za počinjenje kaznenog djela. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv muškarca će biti podnesene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje naprijed navedenih kaznenih djela.
MD/foto MD