U điru gradom proteklih smo dana naletjeli na jednu zanimljivu i neobičnu izložbu fotografija. Naime, na korak od Lištuna, u dvoru naše sugrađanke Ivone Beroš, izložen je niz njezinih fotografija, nastalih u proteklih nekoliko godina, a u kojima je autorica hvatala trenutke čiji su protagonisti pripadnici zlatnih generacija i nekih drugačijih vremena. Porazgovarali smo s autoricom koja nam je kazala više o izložbi.

– Ovo je zapravo treća ovakva izložba fotografija koju sam postavila u posljednjih godinu dana. Ova je tematski posvećena najosjetljivijoj skupini građana, starijim osobama koje su, s obzirom na svoju dob i zdravlje, ipak najviše diskriminirane u u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo već neko vrijeme.

Ideja za prvu izložbu je došla lani kada smo išli u lockdown, također je bilo neko turobno vrijeme kao sada, ali htjela sam da ipak bude na otvorenom i što pristupačnije ljudima, a opet što jednostavnije za izvesti. Kako su mi vrata ipak tu na korak od Lištuna, odlučila sam na kraju izložiti ih u svom dvoru – govori nam autorica.

Oglas

Interes za izložbom je, kaže, sasvim dobar obzirom da u pitanju nije prometna ulica. Ipak ljudi prolaze, zaustave se i pogledaju, mnogi i prokomentiraju te odvoje neko vrijeme u razgovoru s autoricom. – Pitaju, interesiraju se i to mi je jako drago, jer mi je želja i bila da im na neki način učinim dan interesantnijim. Pogotovo stariji ljudi, koji često prolaze dok ja to postavljam, dok metem po dvoru, oni će se često zaustaviti, porazgovarati i pogledati sve fotografije – govori nam Ivona Beroš.

U svakom slučaju, kada budete prolazili Lištunom, bacite pogled u obližnju kalu – ako vrijeme dopusti, možda i naletite na ovu jedinstvenu malu izložbu.

MD/foto MD