Kako obavještavaju iz Makarske razvojne agencije MARA, temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja kvalitete turističke ponude na području Splitsko-dalmatinske županije’, prošlog je tjedna donesena Odluka o raspodjeli sredstava, a MARA je osigurala ukupno 208.000 kuna za turističke projekte privatnim iznajmljivačima

Naime, u mjesecu ožujku agencija je pružila tehničku pomoć u pripremi 13 projekata, od kojih je 11 odobreno za financiranje, u ukupnom iznosu od 158.000,00 kuna. Radi se o 10 registriranih privatnih iznajmljivača s područja Makarskog primorja te 1 budućem privatnom iznajmljivaču. Najveći broj projekata odnosi se na nabavku sportske opreme za razvoj aktivnih oblika turizma (nabavka bicikala radi dobivanja certifikata Bed&Bike) te ugradnji i opremanju novih hidromasažnih bazena za vanjsku ili unutarnju upotrebu te ekološkom certificiranju smještajnih jedinica u domaćinstvu. Uz to potpora je osigurana i za jednog prijavitelja s aktivnostima obnove, uređenja i opremanja postojeće zgrade i okućnice te izgradnje bazena. Za isti subjekt, i to projekt Razvoja ruralnog i eno turizma na OPG-u u zabiokovlju, osigurana je i potpora Ministarstva turizma u iznosu od 50.000,00 kuna.

Program Splitsko-dalmatinske županije podizanja kvalitete turističke ponude trenutno je jedini program u Hrvatskoj koji omogućuje dodjelu bespovratnih sredstava za projekte privatnih iznajmljivača.JU Makarska razvojna agencija MARA, navode, i dalje stoji na raspolaganju subjektima s područja Grada Makarske radi pružanja besplatnih usluga pripreme i prijave njihovih projekata.

Oglas

Odluku možete pročitati i na ovom linku, odnosno službenim web stranicma SD županije.

R.I.