Mada ju je životni i poslovni put odavno odveo iz našeg kraja, uglednoj beogradskoj liječnici Anki Stanojčić, rođenoj Suvajdžić, Makarska je ostala vječni izvor inspiracije, čemu smo svjedočili sinoć na predstavljanju njezine najnovije knjige Čekam te na strani deset.

U organizaciji Gradske knjižnice Makarska brojni su Makarani, posebno pripadnici generacije 1950-ih godina kojoj Stanojčić i sama pripada, sinoć posjetili dvorište Galerije Gojak, dok su uz samu autoricu o knjizi govorili izdavač Slađana Beljko, dr. Ljiljana Surić Lambić kao i makarski knjižničar i naš suradnik Marino Srzić.

-Anka je i Makarka i Hvaranka i primorka, jednako kao i Beograđanka, zapravo građanka Svijeta u najkvalitetnijem smislu, uz bogat te, kazao bih, ljekovit rukopis. Jer nakon ove knjige moći ćete vidjeti da su i riječi zapravo ljekovite – one svakako krijepe dušu, a možda nečiju i sasvim izliječe – kazao je Srzić.

Oglas

Inače, u pitanju je ljubavna priča o djevojci Marini i njenom traženju, pronalaženju i ponovnom traženju ljubavi. – Roman je autobiografija ali možda 50 posto . Ostalo je sasvim izmišljeno. Međutim što je stvarno a što ne uistinu nije važno. Važno je da su emocije u knjizi opisane iskreno – dodala je Anka Stanojčić.

Tekst i foto: O. Franić