Grad Makarska, kao partner na projektu Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora Put endema – Endemic Pathway – ePATH, pozivaju na Dan otvorenih vrata projekta ePATH koji će se održati u srijedu 26. siječnja 2022. u hotelu Biokovo.

U sklopu Dana otvorenih vrata predviđen je obilazak Biokovskog botaničkog vrta Kotišina, konferencija za medije i prezentacije projektnih partnera – Javnog poduzeća ,,Park prirode Hutovo blato” d.o.o iz Čapljine, Grada Makarske i Javnog poduzeća za upravljanje pomorskim dobrom Crne Gore.

Tema prezentacija bit će Nova turistička ponuda kao platforma javno – privatnog partnerstva s obzirom da je glavni cilj projekta stvaranje zajedničke turističke ponude u 3 zaštićena područja – Parku prirode Hutovo blato u Čapljini (BIH), Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina u Makarskoj (HR) i Posebnom rezervatu prirode Tivatska solila u Tivatu (CG).

Oglas

Prezentaciji će nazočiti i predstavnici javnog i privatnog sektora iz domene turizma s područja Grada Makarske s ciljem stvaranja platforme za razvoj i promidžbu novog turističkog proizvoda. Program Dana otvorenih vrata projekta ePATH dostavljamo u privitku.

Projekt Endemic Pathway – ePATH odobren je za financiranje na II Pozivu za predlaganje projekata u okviru trilateralnog “Interreg IPA Cross-border Corporation Programme Croatia – Bosnia I Herzegovina – Montenegro 2014-2020. s ciljem jačanja i diverzivikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Projektne aktivnosti bit će usmjerene na formiranje i promociju zajedničke turističke ponude Puta endema u sva tri zaštićena područja, a projekt će doprinijeti stvaranju zajedničke tematske staze posvećene endemskim vrstama i promoviranju očuvanja prirodne baštine.

Put endema – Endemic Pathway- ePATH provodi se u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. te je sufinanciran sredstvima ERDF i IPA II fondova Europske unije.
MD/ foto MD