Na prvom makarskom božićnom buvljaku održanom u dvorani Arte na Badnji dan prikupljeno je preko 18.000,00 kuna, a zbog velikog interesa #shareboxmakarska buvljak imat će i drugo izdanje i to u četvrtak 30. prosinca na istom mjestu.

Prvi makarski #sharebox buvljak održan je u organizaciji Savjetovališta Lanterna a uz potporu Grada Makarske te tvrtke Modepack koja je osigurala kutije u kojima su građani tijekom prosinca prikupljali stvari za ovaj humanitarni sajam. Svako kućanstvo imalo je priliku uzeti svoju #shareboxmakarska kutiju, napuniti je lijepim stvarima koje više ne trebaju i njome razveseliti nekog drugog. Tako se u dvorani Arte po iznimno prihvatljivim cijena mogla kupiti odjeća, obuća, kožna galanterija, modni dodaci, kozmetika, knjige, igračke, blagdanski ukrasi i još puno zanimljivih stvari.

– Prvi #shareboxmakarska prošao je fantastično. Osim što smo se dobro zabavili, skupili smo 18. 410,00 kuna koje ćemo proslijediti onima kojima je to najpotrebnije. Hvala posjetiteljima, te svim onima koji su na bilo koji način sudjelovali u ostvarivanju ovog događaja a najveće hvala volonterima. S obzirom na velik interes, #shareboxmakarska buvljak ponoviti ćemo u četvrtak, 30.12. od 11 do 15 sati u dvorani Arte i Gradskoj galeriji Antun Gojak. Vidimo se, poručila je Dora Puharić iz Savjetovališta Lanterna.

Cilj organizatora je da projekt zaživi i bude tek prvi u nizu kvalitetnih projekata koji pomažu najpotrebitijima a ujedno promiču održivi razvoj i čuvaju okoliš – priopćili su iz Grada.

Oglas

MD/foto Grad Makarska